Κορυφώνεται σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην Πύλο ο εορτασμός για την 196η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η 196η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου τιμάται στην Πύλο το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Οκτωβρίου.

Σήμερα Παρασκευή 20 του μήνα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, στις οποίες την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ενώ θα παραστεί επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί θα μεταφερθούν οι σημαίες με πομπή από το Δημαρχείο Πύλου στην πλατεία Τριων Ναυάρχων όπου θα γίνει η έπαρσή τους και στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στις 11 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικών ύμνων. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς θα εκφωνήσει ομιλία και θα ακολουθήσει παρέλαση σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Στις 12 το μεσημέρι, οι επίσημοι θα μεταβούν με πλωτά μέσα στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Βρετανών, Ρώσων και Γάλλων πεσόντων στη ναυμαχία, προ των οποίων θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών. Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, θα παραθέσει γεύμα στους επισήμους, στην Costa Navarino.

Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή των σημαιών και στις 8 το βράδυ, στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, θα λάβει χώρα η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόγραμμα για την 196η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου