Κορωνοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ανακοινώθηκαν 14 νέα περιστατικά από τους ταξιδιώτες των Αγίων Τόπων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεκατέσσερα νέα περιστατικά του κορωνοϊού εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση του πληθυσμού στην νότια Πελοπόννησο. Στα 45 τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα. Παράταση των μέτρων προστασίας για δύο ακόμη εβδομάδες.

Αυξάνεται ο αριθμός στα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΕΟΔΥ, καθηγητή παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Από την ιχνηλάτηση των επιβατών του λεωφορείου εντοπίστηκαν 11 νέα περιστατικά και ακόμη 3, που νόσησαν μετά από επαφή με τους προηγούμενους 11. “Είναι αναμενόμενο”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, καθώς όπως είπε “οι συνταξιδιώτες ήταν σαν μια οικογένεια ανθρώπων τόσες μέρες στο ταξίδι τους με το λεωφορείο”

“Ο ιός είναι εύκολο να περάσει τα σύνορα και διαδίδεται κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο.

Διασωληνώθηκε ο 67χρονος ασθενής στο νοσοκομείο του Ρίου – Το πρώτο από τα κρούσμα που ταυτοποιήθηκαν στο λεωφορείο

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του 67χρονου ασθενή, που νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Ο ασθενής που πάσχει από βαριά πνευμονία, το πρωί διασωληνώθηκε και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. “Λαμβάνει ειδική θεραπεία και του ευχόμαστε να αναρρώσει γρήγορα”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιποι 9 ασθενείς, που έχουν ηπιότερα συμπτώματα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο παραμένουν σταθερά σε καλή κατάσταση.

Παρατείνονται τα μέτρα στους τρεις πληττόμενους νομούς – Επέκταση της αναστολής σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε το πρωί, και με βάση τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα που ελήφθησαν προχθές στους τρεις πληττόμενους νομούς Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου για 2 εβδομάδες.

Συγκεκριμένα:

  • Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, των εκδηλώσεων, και η απαγόρευση συγχρωτισμού των πολιτών στα σινεμά, τα θέατρα και τις αθλητικές διοργανώσεις
  • Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις πληττόμενες περιοχές σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο του ΕΟΔΥ
  • Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών
  • Αναστέλλονται σε όλη την Ελλάδα όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και μετά 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Πηγή