Κορωνοϊός: Στους 26 οι θάνατοι και 892 τα συνολικά κρούσματα – 4 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στα 892 είναι πλέον τα κρούσματα της νόσου COVID-19 στην πατρίδα μας, ενώ οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 4 μέσα σε ένα 24ωρο. Οι συνολικοί θάνατοι είναι στους 26, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 73 έτη. Από αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους οι 21 ήταν άνδρες και οι 5 γυναίκες, όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα και ήταν διασωληνωμένοι.

Ακόμη 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι 54 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και όλοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή παθολογίας και υπεύθυνου ενημέρωσης για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσίοδρα, “δεν υπάρχει εκθετική αύξηση της επιδημίας την πατρίδα μας, αλλά υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος, καθώς βρισκόμαστε εντός της μάχης και μάλιστα στην αρχή της μάχης”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον γερμανό καθηγητή από την Κρήτη

Ο καθηγητής κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην περίπτωση του 42χρονου γερμανού καθηγητή που έχασε τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) από τον κορωνοϊό, ενώ ήταν υγιέστατος και δεν έπασχε από χρόνιο νόσημα.

Υπάρχει μια σπάνια περίπτωση που έχει καταγραφεί στην πανδημία του κορωνοϊού, όπου ο οργανισμός ορισμένων ανθρώπων μπορεί να προκαλέσσει θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Η περίπτωση του Γερμανού ήταν μια από αυτές, όμως, οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες, όπως τόνισε ο καθηγητής.

Κορωνοϊός: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για θεραπείες

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τις νέες εγκεκριμένες θεραπείες για τη νόσο COVID-19. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι θεραπείες αυτές έχουν σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να χορηγούνται σε ανθρώπους που έχουν ήπια συμπτώματα.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) σε χθεσινή αναθεωρημένη εκτίμηση κινδύνου για την πανδημία στην Ευρώπη, κατέληξε ότι μέσα στις προηγούμενες 14 ημέρες, ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στην Ευρώπη δεκαπλασιάστηκε. Συγκεκριμένα, από 3,3 ανά 100.000 πληθυσμού, εκτοξεύτηκε στο 31,1 ανά 100.000 πληθυσμού.  

“Οι συνάδελφοί μου στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση στην Ισπανία και την Ιταλία”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε ότι εμείς “δεν έχουμε γίνει Ιταλία, γιατί δεν έχουμε εκθετική αύξηση της νόσου, όμως, θα πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς”

Πηγή