Λακωνία: Ανήλικοι Ρομά χτύπησαν ηλικιωμένη για να την κλέψουν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Συνελήφθησαν, στην τοποθεσία Καβουράκι Τραπεζοντής του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις ανήλικοι Ρομά, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, προσέγγισαν ηλικιωμένη στο χωράφι της και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από αυτήν αντικείμενα αξίας χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, οι Ρομά πέταξαν πέτρες στην ανυπεράσπιστη 78χρονη, η οποία αιφνιδιάστηκε και έπεσε στο χώμα. Οι δράστες την έσυραν λίγα μέτρα πιο πέρα και προσπάθησαν να την κλέψουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η ηλικιωμένη που έχει υποστεί σοκ από την επίθεση των Ρομά μεταφέρθηκε από τους γείτονες στην οικία της και είναι καλά στην υγεία της με μικρές εκδορές και κοψίματα.
Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι ανωτέρω ανήλικοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη και μία 38χρονη, μητέρα των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας αυτών.