Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και και με την παρουσία παρουσία εννέα Μητροπολιτών και πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της Υπαπαντή του Κυρίου, σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Iερό Nαό.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο προέδρος της Ν.Δ.Κυριάκος Μητσοτάκης, ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Εκπρόσωποι Κομμάτων.

Φωτογραφία του Antonios Karachalios.

Φωτογραφία του Antonios Karachalios.

Φωτογραφία του Antonios Karachalios.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε μετά τη λιτανεία της εικόνας: 

«Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να μας εμπνέει, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, ενότητα και δύναμη. Και να φυλάσσει πάντα υπό την Σκέπη της την πορεία του Λαού και του Έθνους μας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της Πατρίδας και της εκπλήρωσης της αποστολής μας, σύμφωνα με την Ιστορία μας και την προοπτική που μας αναλογεί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας αλλά και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει»