Λαμπρός εορτασμός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λαμπρός ήταν φέτος ο εορτασμός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και των αρχών που παρακολούθησαν τις θρησκευτικές τελετές.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία του Σταυρού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου στους δρόμους της Πανηγυρίστρας που διεξάγεται το εμπορικό πανηγύρι μετά βαίων στους δρόμους και επιστροφή του πανηγυρίζοντας Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Ο Σεβ. Ιεράρχης Τριφυλίας- Ολυμπίας ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους αιρετούς άρχοντες, τους ευλαβέστατους κληρικούς και τον λαό να ακολουθήσουμε τα λόγια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στον άμβωνα της σοφίας για την ημέρα αυτή μίλησε για τον Σταυρό του Χριστού.

Ο Τίμιος Σταυρός αποτελεί όπως είπε “το ανίκητο όπλο των Χριστιανών, όπλο κατά του Διαβόλου, με την δύναμή του που και νεκρούς ανασταίνει και τον θάνατο κατήργησε, ο Διάβολος φρίττει και τρέμει” για να καταλήξει ότι “για αυτόν τον λόγο υπάρχει η πολεμική να αποκαθηλωθέι απο καμπαναριά, δημόσια κτίρια, αίθουσες διότι ο Σταυρός του Χριστού συντρίβει τους δαίμονες, σώζει τους ανθρώπους, κατέστησε τους Αγγέλους, ανακαινίζει όλη την κτίση, ο Σταυρός είναι η δόξα του Χριστού και το φώς ολοκλήρου της οικουμένης”.

Αμέσως μετά έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από την Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας και ακολούθησε καφές στο τουριστικό περίπτερο της πόλης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρης, περιφεριεακοί σύμβουλοι, ο Παν. Αλευράς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων όπως του Α.Τ. Τριφυλίας, των Λιμενικών και άλλων αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΥΤΟΨΙΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ακολούθησε αυτοψία επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Τατούλη για να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των έργων στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Κατσίβελα, τον Άγγελο Χρονά και τον Γιώργο Μπακούρο, τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ. Ζαχ. Κανελλόπουλο με τον ανάδοχο του έργου Λεωνίδα Σιώρη.

Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τις εργασίες ανακαίνισης, αλλαγής κουφωμάτων, δομικών παρεμβάσςων στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου το οποίο επισκέφθηκε ώστε να δει τα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα εκφράζοντας την ικανοποίησή του.