Λαμπρός ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο στην Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στην Πύλο, η 196η Επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Άγγελος Χρονάς.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρέλαση ενώπιον των Αρχών στο λιμάνι της πόλης.

Τέλος ο Μητροπολίτης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι, επισκέφθηκαν την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΑΒΑΡΙΝΟ», όπου και ξεναγήθηκαν από τον Κυβερνήτη και το προσωπικό.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Πύλου–Νέστορος Π. Καρβέλας, Μήλου Εμμ. Μικέλης, Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, Τρίπολης Κ. Τζιούμης, Γορτυνίας Ευστ. Κούλης , Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γ. Πουρναράς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών φορέων.