Λαμπρός ο εορτασμός του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε χθες Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, η μνήμη του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Καλαμάτας.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημέριους του Ναού.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές της ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού που κοσμούσαν την προσωπικότητα του Αγίου. Προέτρεψε τους πιστούς, να ακολουθούν το θέλημα του Θεού και να αποβάλλουν τον ατομισμό τους. Επίσης, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη, τους συνεφημερίους του, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους Ιεροψάλτες, καθώς και όσους συμβάλουν στο έργο της ενορίας.

Οι πιστοί που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Εικόνα του Αγίου, αλλά και απότμημα εκ του αφθάρτου Λειψάνου, τα οποία θησαυρίζονται στον Ιερό Ναό.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο εορτασμός του Οσίου Παταπίου στην ενορία καθιερώθηκε την δεκαετία του 1960, από τον μακαριστό Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύερο Δημήτριο Χρυσούλη, με αφορμή την ίαση της μακαριστής Πρεσβυτέρας του Βαρβάρας από την επάρατη νόσο.