Λαμπρός ο εορτασμός των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με στόχο η παρουσία του να σηματοδοτήσει τη στήριξή του στον ιστορικό Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, ώστε να προσφέρει στον αθλητισμό και τη νεολαία μας ακόμη περισσότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε απόψε στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια ίδρυσής του που έγινε στην Καλαμάτα.

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 130 χρόνια από την ίδρυση, το 1888, του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του οποίου πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Μπενάκης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση και τόνισε πως είναι ένας από τους αρχαιότερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Φωτογραφία του Βαγγέλης Σαραντόπουλος.

Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε ως σύλλογος κλασικού αθλητισμού και σταδιακώς εξελίχθηκε, σε σημείο ώστε σήμερα, παρά τις τεράστιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, να διατηρεί πέντε αθλητικά τμήματα, σημείωσε και προσέθεσε πως έδρα του είναι το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, και έμβλημά του είναι ο Μεσσήνιος αθλητής Δαϊκλής, που διακρίθηκε το 752 π.Χ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ακόμα πως ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος υπήρξε από τα ιδρυτικά σωματεία του ΣΕΓΑΣ, και είχε σημαντική συνεισφορά στην διοργάνωση της Α΄ Ολυμπιάδας του 1896, οργανώνει, κάθε χρόνο, τη διεθνή, από το 1996, αθλητική εκδήλωση «Παπαφλέσσεια», προς τιμήν του μεγάλου μάρτυρα της Εθνεγερσίας του 1821.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, γνήσιος και συνεπής εκφραστής του εν γένει Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους αλλά και των αρχών του «εύ αγωνίζεσθαι» -άρα της Αριστείας- ανέδειξε σπουδαίους αθλητές, σύγχρονος εκπρόσωπος των οποίων είναι ο μεγάλος άλτης του μήκους, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, κ. Λούης Τσάτουμας.

Ο κ. Παυλόπουλος βράβευσε τους Λούη Τσάτουμα, Γωγώ Σουρή και Μαρία Ζέρβα ενώ βραβεύτηκαν ακόμα και άλλα πρόσωπα, αλλά και οι ομάδες που σημάδεψαν την ιστορία του Μεσσηνιακού, υπο το βλέμμα του σπουδαίου προπονητή βόλεϊ Γιέρζι Βελτζ που ήρθε μετά από 30 χρόνια στην Καλαμάτα γι’ αυτή τη ξεχωριστή μέρα.

Φωτογραφία της Angela Sklika.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν ήταν:

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσσηνιακού του 1971-72, με την οποία επαναλειτούργησε,ύστερα από 30 χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δημήτρης Πετρόγιαννης, Γιάννης Σπαντιδέας, Παναγιώτης Μουζάκης, Γιώργος Μητσέας, Μιχάλης Καλαμουδάκος, Κώστας Κλάδης, Μιχάλης Λάζαρος, Σπύρος Λουκάς, Γιάννης Αλεξόπουλος, Στέφανος Ζαρμακούπης, Δημήτρης Μπρεζεράκος και Γιώργος Κορογώνας.

Φωτογραφία της Angela Sklika.

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του 1983-84 που ανέβηκε στην Α1 και διακρίθηκε για 4 χρόνια.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984: Γιάννης Λιακάκης, Βασίλης Ξεροβάσιλας, Πέτρος Σερεμέτης, Σωτήρης Ραμμέας, Νίκος Χάλαρης, Βαγγέλης Κουτουλέας, Αντώνης Κάτσος, Γιώργος Μποσίνης, Γιώργος Μαυρέας, Χρήστος Μαυρέας, Δημήτρης Μπαχράμης, Γιώργος Γερακάρης, Βασίλης Δέδες, Κώστας Μηλιώνης, Γιώργος Νικολιτσέας.

Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς: Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης.

Προπονητές: Γιώργος Δερμάτης, Κώστας Δέδες.

Παράγοντες: Γιάννης Μπουσούνης, Βασίλης Κουτέλας, Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Η ομάδα βόλεϊ των γυναικών του 2017-18. Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία με πολλές διακρίσεις.

Την ομάδα αποτελούσαν οι εξής αθλήτριες: Ιουλία Ζερδεβά, Αθηνά Ζερίτη, Χρύσα Καράμπελα, Μιράντα Κουτσουροπούλου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη, Στέλλα Μπιρμπίλη, Μαρία Ναλμπάντη, Κωνσταντίνα Πασσιά, Ιωάννα Πατρινέλη, Δήμητρα Παυλέα, Βασιλίνα Πετροπούλου, Νατάσα Ραμούνδου, Σπυριδούλα Σκλήρη, Γωγώ Σουρή, Κατερίνα Φωτεινάκη, Μαρία Χάσκου, Κέλλυ Χειλαδάκη και Μαρίσια Θεοδωροπούλου.

Η προπονήτρια: Γωγώ Σουρή και η ομάδα στήριξης Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Δροσινός και Νίκος Ζεργιώτης.

Τέλος ο Μεσσηνιακός, ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το 1897, τίμησε την Ομοσπονδία, στο πρόσωπο της αντιπροέδρου κ. Ξένιας Αργιτάκη, για την διαχρονική στήριξη του Αθλητισμού και του ειδικότερα του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888.

Βραβεύτηκε επίσης ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) στο πρόσωπο του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

 

ΠΗΓΗ: Sport365.gr