Λασίθι: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Τέσσερις τραυματίες ο ένας στην ΜΕΘ – Επεκτείνεται το μέτωπο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πηγή: cnn.gr

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 06/04 στο Λασίθι της Κρήτης, φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση εκτός ελέγχου καθώς έχει αρχίσει να καίει τα πρώτα σπίτια, με τους τραυματίες να φτάνουν τους τέσσερις.

Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ βρίσκεται ο 74χρονος κάτοικος της περιοχής καθώς φέρει πολλά εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ ενδιάμεσα αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα λόγω των έντονων καπνών.

Ο 74χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να σβήσει τις φλόγες που έκαιγαν την αυλή και το υπόγειο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

Ελαφρά τραυματισμένος και ένας πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο έπαθε διάστρεμμα, καθώς και ακόμη δύο κάτοικοι των οικισμών.

Πηγή: cnn.gr

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ. Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Επρόκειτο για τους οικισμούς Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη στον δήμο Ιεράπετρας.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Το πρωί του Σαββάτου ξέσπασαν πυρκαγιές σε άλλες δύο περιοχές της Ιεράπετρας (Αμμουδάρες και Μάλες), στις Αμμουδάρες η πυρκαγιά έχει σβήσει και η πυρκαγιά στις Μάλες να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή: CNN.gr