Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα “Κλέων”, σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, τηλεδιάσκεψη αύριο με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες είχε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σε αυτή συζητήθηκαν, αφ’ ενός η πορεία των έργων σε κάθε Π.Ε. και αφ’ ετέρου οι ενέργειες και οι διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν με αφορμή την έλευση του καύσωνα “Κλέων”.

Εξ άλλου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αύριο Παρασκευή 14 του μήνα, θα μετάσχει -με τους υπόλοιπους περιφερειάρχες και άλλους φορείς- σε τηλεδιάσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για τον καύσωνα.

Παράλληλα, από το υπουργείο Υγείας εκδόθηκε εγκύκλιος προς όλους τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Ανάλογη εγκύκλιο εξέδωσε και το υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία αναφέρονται τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

– Την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας μπορείτε να δείτε εδώ:

ΨΜΟ1465ΦΥΟ-ΚΝΔ

– Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να δείτε εδώ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ