Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο Τσώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα άκρα είναι πλέον η προεκλογική κόντρα στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για προεκλογική… προπαγάνδα ξεπέρασε τα όρια ανοχής του δημάρχου Μεσσήνης -και εκ νέου υποψήφιου- Γιώργου Τσώνη, που κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Τσώνη έχει ως εξής:

Ως δήμαρχος και ως άνθρωπος δέχομαι την κριτική απόλυτα, δέχομαι ακόμη και τη σκληρή κριτική.
Η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να ανέχομαι απρέπειες, συκοφαντίες, λάσπη, οι οποίες δημοσιεύονται ή αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τέλος έχουν σαν στόχο τον τόπο και τους πολίτες.
Πρόσφατα, αναρτήθηκε σε προσωπική σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που νομίζει ότι δεν έχει στίγμα και ίχνος, και αναδημοσιεύτηκε σε προσωπική σελίδα υποψήφιου του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και άλλων, είδηση μονταρισμένη, από διαφορετικές δηλώσεις μου, όπου το περιεχόμενο δεν υπερβαίνει τη λογική, αλλά παραβαίνει τον μισό ποινικό κώδικα με πράξεις και παραλείψεις δόλιες.

Πιστεύω ότι στα θέματα αυτοδιοίκησης τη λύση τη δίνει ο κυρίαρχος λαός. Όταν προσβάλλεται όμως, το ήθος και η αξιοπρέπεια, τη λύση τη δίνει η ελληνική δικαιοσύνη, της οποίας έχω εμπιστοσύνη, με μηνύσεις και αγωγές για την ηθική βλάβη.
Ψευδείς, συκοφαντικές δυσφημήσεις, διάδοση ψευδών κακόβουλων ειδήσεων, αναδημοσίευση ψευδών ειδήσεων, είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις, με επιβαλλόμενη ποινή.
Μετά τον κ. εισαγγελέα πλημμελειοδικών, όπου κατέθεσα προσωπική μήνυση, το λόγο έχει ο κύριος ανακριτής. Με τη θέληση και προτροπή  θα καταθέσουν  δεκάδες πολίτες, γιατί ξέρουν ότι οι κακοήθειες στοχεύουν και αυτούς.
Όσο με αφορά, έχω υψηλό αίσθημα του πολιτικού πολιτισμού, αφήνω την κατάντια σε άλλους και στην κρίση της κοινωνίας των πολιτών.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο πανικός, η ηττοπάθεια, η φυγή, η λάσπη είναι ο χειρότερος φίλος των ηττημένων. Δεν είδα να πάρει θέση, παρά του ότι το γνωρίζει, ο επικεφαλής των ηττημένων, υποψήφιος Γιώργος Αθανασόπουλος, ως όφειλε, που διατυμπανίζει ότι  είναι αυτοδιοικητικά αξιοπρεπής. Για μένα και τους πολίτες της Μεσσήνης, φέρεται υποκριτικά. Δε θα δείξω, καμιά συγχώρεση, γιατί δεν προσβάλλομαι μόνο εγώ, προσβάλλεται η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπόληψη όλων των συμπολιτών μου.

Όσον αφορά το δρόμο ήμουν σαφής, διάφανος, ξάστερος και ειλικρινής. Δε το έβαλα ποτέ στα πόδια, δεν άλλαζα τις προτάσεις μου ανάλογα με τα ψηφοθηρικά μου κρεσέντο. Ο κατήφορος που έχουν πάρει και ο πανικός έχει ημερομηνία λήξης:Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ.”