Μανώλης Μάκαρης : Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο πάει να ανοίξει η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Μάκαρης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 6 Μαρτίου ο Μανώλης Μάκαρης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπήκε σε δημόσια διαβούλευση μόλις για ένα τετραήμερο και μάλιστα αυτό της Καθαρής Δευτέρας.

Είπε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, η οποία και θα ελέγχει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης.

Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού δια της πλαγίας οδού, ανέφερε ο Μανώλης Μάκαρης, παρά, μάλιστα, τις αντίθετες αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Μανώλης Μάκαρης σημείωσε ότι το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, τόνισε όμως ότι επειδή πρόκειται για ζήτημα πολύ σοβαρό, η συζήτηση του θέματος πρέπει να γίνει και στο  Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το οποίο οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.