Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα – Μήνυμα από 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών – Που διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Καινούργιο συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού μεγάλη αναζωπύρωση καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα.

Στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση 4 οικισμών, Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκουνδουρα Πανόραμα και Παλαιωχώρι προς την Οινόη.

Ύστερα πραγματοποιήθηκε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή Άγιος Σωτήρας η κατάσταση αναμένεται δύσκολη καθώς η φλόγες απειλούν τις περιουσίες των κατοίκων και «ξεπηδά» από το ένα σημείο στο άλλο.

Στην Μάνδρα και τα Δερβενοχώρια επιχειρούν, 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Να σημειωθεί ότι δεν επρόκειτο για κάποιο καινούργιο μέτωπο αλλά για την φωτιά που είχε ξεσπάσει την Δευτέρα 17/07 καθώς με τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά έχει μεταφερθεί στην Δυτική Αττική.