Μειωμένο το πρώτο 3μηνο του 2021 στην Τριφυλία με την αγορά να ελπίζει στο Πάσχα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χαμηλά κυμαίνεται η κινητικότητα στον εμπορικό κλάδο της Κυπαρισσίας και γενικότερα της Τριφυλίας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς τα καταστήματα εκτός από την τεράστια μείωση του τζίρου, υπέστησαν όπως τονίζουν οι επαγγελματίες αύξηση των συσσωρευμένων χρεών. Η μείωση του τζίρου φαίνεται ότι ξεπερνά στη περιοχή το 70% σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Έτσι τόσο η περίοδος των εκπτώσεων όσο και η περίοδος των εορτών που πέρασαν δεν ήταν διόλου ικανοποιητικές. Τώρα όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επικείμενη εορταστική περίοδο του Πάσχα, για τόνωση του τζίρου καθώς υπάρχουν νέα εμπορεύματα στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του τζίρου ξεπερνά το 70% στην περιφέρεια μας, ενώ σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της εμπορικής κίνησης είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Καθοδική είναι η κατάσταση στο χώρο της εστίασης καθώς ελάχιστα καταστήματα δουλεύουν με παραγγελίες κατοίκων, αφού τα καφέ παραμένουν κλειστά και στην περιοχή μας.

ΙΩΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ