Μεσσήνη: «Μια πόλη φοβισμένη δεν έχει μέλλον.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της Μεσσήνης για πολλοστή φορά επαναφέροντας στο προσκήνιο το γνωστό πρόβλημα της ανασφάλειας που επικρατεί δεκαετίες τώρα και το οποίο στοιχειώνει την πόλη η ανάγκη για πεζά περίπολα σε ολόκληρη την πόλη κρίνεται αναγκαία.

Δεν κρύβεται τίποτα πλέον και στον αφρό των ημερών το πρόβλημα οξειδώνει το παραπέτασμα του εφησυχασμού. Η πόλη της Μεσσήνης έχει ανάγκη από γαλήνη, νηνεμία και αλλαγή πλεύσης στην καθημερινότητα. Η διαφύλαξη της γαλήνης δεν είναι θέμα αστυνόμευσης βαριάς μορφής αλλά παρουσίας πεζών περιπόλων και σίγουρα την δυναμική και το σθένος να γίνονται υποδείξεις συστάσεις και σίγουρα να επιβάλλονται  ποινές. Το αν θα πρέπει να αλλάξει το προφίλ μιας πόλης και από τους ίδιους τους κατοίκους είναι ένα άλλο ζήτημα πολύ σοβαρό.

Ωστόσο πέρα από άλλα σοβαρά ζητήματα   η επιστροφή τουλάχιστον στην ηρεμία είναι κάτι που άμεσα πρέπει να επιτευχθεί. Δεν στοχοποιούμε, δεν απαιτούμε γκέτο ζητάμε πρόληψη και διεκδικούμε μια φιλική πόλη.

Πρόληψη και αποφυγή εντάσεων καθώς κλιμακώνεται η βια στην πόλη αυτό το διεκδικήσουμε χωρίς να ξεχνάμε πως παρόμοια προβλήματα ταλανίζουν την επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης.

Γιάννης Λάσκαρης