Μεταφορά διασωθέντων στην Μαλακάσα-Επικοινωνία με τους συγγενείς των μεταναστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι 104 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου η οποία μεταφορά, θα γίνει πιθανώς σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις Λιμενικές αρχές στην Καλαμάτα με ενημέρωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την μεταφορά των 104 διασωθέντων ανέλαβε το υπουργείο που θα τους μεταφέρει με μισθωμένα λεωφορεία στην Μαλακάσα. Εκεί έχουν γίνει από εχθές προετοιμασίες για την υποδοχή των μεταναστών σε μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία του υπουργείου Μετανάστευσης με τον Ερυθρό Σταυρό έχουν θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές αναζήτησης αγνοουμένων. Με την προσπάθεια αυτή θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς των μεταναστών που βρίσκονταν μέσα στο ναυαγισμένο πλοίο.

Οι τηλεφωνικές γραμμές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή είναι: 210 5140440 και 6934724893 λειτουργεί από τις 08:00 έως 00:00 και τις επτά ημέρες της εβδομάδος και υποστηρίζει 17 διαφορετικές διαλέκτους και γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί/Νταρι, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, παστού, τουρκικά, κισσί, παντζαμι, κιρουντι, πουλαρ, σούσσου, μαλίνκε και ουρντου).