Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Penny Marathon στη Μπούκα Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για μία ακόμα χρονιά με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας με τη στήριξη του ΣΑΜ και του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου στη Μπούκα Μεσσήνης το Penny Marathon. Πρόκειται για δράση η οποία στοχεύει να περάσει το μήνυμα της αγάπης για τα ζώα, τη φύση και τον πολιτισμό μέσα από τον αθλητισμό και δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Με σημείο έναρξης τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης, οι φιλόζωοι ξεκίνησαν τρέχοντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας και τερμάτισαν στην παραλία της Μπούκας όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης. Εκεί είχαν προγραμματιστεί παζάρι για την ενίσχυση των φιλοζωικών σωματείων για τη φροντίδα των ζώων καθώς και διάφορα δρώμενα, όπως χορευτικά από τον Δημοτικό Χορευτικό Σύλλογο και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης και διάφορα κεράσματα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση καθώς και τους εθελοντές που καθημερινά φροντίζουν για τα αδέσποτα. Εξέφρασε στη συνέχεια την πεποίθηση πως η φιλοζωία είναι πολιτισμός, σημειώνοντας πως πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων στο δρόμο, πράξη που δημιουργεί και αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων. Ανέφερε ακόμα ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων που προωθείται από κοινού από τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας, έργο που θα ενισχύσει την προστασία των ζώων και θα περιορίσει την εξάπλωσή τους.