Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε «η γιορτή του αλιέα» στο Πεταλίδι το βράδυ της Πέμπτης 3ης Ιουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, «η γιορτή του αλιέα» πραγματοποιήθηκε στο Πεταλίδι το βράδυ της Πέμπτης 3ης Ιουλίου και αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο γραφικό Πεταλίδι και παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον όλες τις δράσεις της βραδιάς.

Η εκδήλωση που στόχο είχε να αναδείξει την ιστορία και την παράδοση της περιοχής στην αλιεία, διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι η εκδήλωση έχει διττό στόχο, αφενός να τιμήσει την παραγωγική τάξη των ψαράδων που για δεκαετίες αποτελούσαν βασική πηγή πλούτου της τοπικής οικονομίας και αφετέρου να αναδειχθεί το Πεταλίδι με τα πολλά τουριστικά του πλεονεκτήματα και ως αλιευτικός προορισμός. Επιπλέον να δοθεί η δυνατότητα -μέσω αυτής της διοργάνωσης- να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει το επάγγελμα του αλιέα με την οργάνωση της ιχθυαγοράς και του αλιευτικού καταφυγίου Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα. Πρόσθεσε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό αυτό έργο.

Η διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου έκανε μια ιστορική αναδρομή στην παράδοση της αλιείας στην περιοχή.

Ακολούθως, τιμήθηκαν ψαράδες που είχαν περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς στο επάγγελμα.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, πραγματοποιήθηκαν πολλά δρώμενα, όπως το εργαστήρι των ψαράδων όπου οι ψαράδες έδειχναν τα εργαλεία τους, το παιδικό εργαστήρι όπου οι μικροί επισκέπτες ζωγράφιζαν ψαράκια από πηλό, ενώ υπήρχαν κεράσματα με ψάρια και ποτά και μουσική και τραγούδι.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετείχαν το Αλιευτικό Σωματείο «Ο Φάρος» Πεταλιδίου, ο Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μεσσήνης.

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photophotophoto

photo

photo