Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Οικονομική Επιτροπή για πρώτη φορά διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, με βιντεοκλήση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα, με τα μέλη της να συμμετέχουν και να ψηφίζουν, μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης και σύμφωνα και με τη δυνατότητα που -πλέον- δόθηκε από την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Επί των θεμάτων ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης και τμηματικής καταβολής διευκόλυνσης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα από την λήψη της απόφασης μέχρι την 31/5/2020.

Σε περίπτωση που το κράτος αποφασίσει διαφορετικό χρονικό διάστημα για τις οφειλές των εν λόγω επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, θα ακολουθήσει νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα εναρμονιστεί με αυτό.

  • Αναστολή είσπραξης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων που αφορούν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τέλη καθαριότητας για όσο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις αυτές παραμείνουν κλειστές και εναρμονιζόμενοι με το χρονικό διάστημα που θα λάβει σχετικώς η κυβέρνηση για τις οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Εξειδίκευση Πιστώσεων  για την κάλυψη δαπανών για τις εργασίες απολυμάνσεων, προμήθειας ειδών προστασίας όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, καθώς και επικοινωνίας, ενημέρωσης των πολιτών από τα ΜΜΕ έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά για την αποφυγή της Διασποράς του κορωνοϊου, Covid-19.
  • Προγραμματισμό Προσλήψεων προσωπικού (8) οκτάμηνης διάρκειας στην Διεύθυνση Γεωτεχνικών, τριών (3) κηπουρών και στην Διεύθυνση Προγραμματισμού ενός (1) ΠΕ Διοικητικών για το γραφείο Τουρισμού, ανακαλώντας ταυτόχρονα την με αρ.107/2020 απόφασή της.
  • Προγραμματισμό Πρόσληψης προσωπικού (8) οκτάμηνης διάρκειας στην Διεύθυνση Οικονομικών ενός (1) ΥΕ Εργάτη Κοιμητηρίου , για το Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας , ανακαλώντας ταυτόχρονα την με αρ.108/2020 απόφασή της.
  • Αποφάσισε την έγκριση των πρακτικών  και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Επιτροπών διενέργειας των Διαγωνισμών για:

Α) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2021.

Β) ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Δ.Α.Υ  ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ  ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

  • Επίσης αποφάσισε την χρονική επέκταση του συμφωνητικού, για τρείς μήνες ή μέχρι την ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου, στην « Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών», και «Β Δαπάνες για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης Αδέσποτων Ζώων (2019).

Τέλος ενέκρινε τον απολογισμό της Δημοτικής Φιλαρμονικής για το έτος 2019 και την τροποποίηση του προϋπολογισμού της για το έτος 2020.