Με τον τίτλο του “Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας” ανακηρύχθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μία ιδιαίτερη τελετή παρέστη την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον κ. Ηλιόπουλο, ανακηρύχθηκε ως “Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας” με τον δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο Αθανάσιο να προσφέρει στον Μακαριώτατο το “Κλειδί της πόλης”, μια αντίγραφη επιστολή των Αγωνιστών του 1821 προς τας Ευρωπαϊκάς αυλάς,

αλλά και ένα επιστήθιο εγκόλπιο που έφερε επάνω την εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής Προστάτιδα της πόλης.

Ο Πατριάρχης κατά την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο για την ξεχωριστή υποδοχή τους, και δώρισε ένα θυρεό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για να κοσμεί το Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία από την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου, αλλά και της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Στην τελετή παρέστησαν οι: Σεβ. Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος. Επίσης ήταν παρών και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πτωχός Δημήτριος, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, Βουλευτές της Μεσσηνίας, Δήμαρχοι γειτονικών Δήμων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και επιχειρηματίες της Μεσσηνίας.