Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross που διεξήχθη στη Μεγαλόπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υφυπουργό διάφορα θέματα που αφορούν στις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας, με κυρίαρχο να είναι το ζήτημα της δημιουργίας ενός μεγάλου Αθλητικού Κέντρου στη θέση Παλιάμπελα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν υπάρξει πρόδρομες συζητήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- και τη δημιουργία εντός των εγκαταστάσεων ενός εμπορικού κέντρου.

Ο Υφυπουργός, που είναι γνώστης του θέματος, έχει και κατά το παρελθόν δείξει έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα της περιοχής κάτι που διαφαίνεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μάλιστα περαιτέρω εξελίξεις πιθανότητα να υπάρξουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε δηλώσεις του, ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε:

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας είχαμε πει ότι ένας στόχος για τη Δημοτική Αρχή είναι η δημιουργία ενός μεγάλου Αθλητικού Κέντρου. Ενός Κέντρου που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, της Ελλάδας κι όχι μόνο, το οποίο θα δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή μας. Και αυτό, καθώς μιλάμε για ένα Αθλητικό Κέντρο που θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, Κλειστό Γυμναστήριο, βοηθητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήριο αλλά και υποδομές για ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας κ.λπ. Ένα Αθλητικό και Εμπορικό Κέντρο. Αυτή την προσπάθεια την ξεκινήσαμε πριν κάποιους μήνες, επικοινωνήσαμε μάλιστα τότε με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως τον αν. Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σκυλακάκη και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού τον κ. Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον, μας έχει κάνει και κάποιες προτάσεις και μας προέτρεψε να προχωρήσουμε σε μία προμελέτη και έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό. Αυτή η προμελέτη ετοιμάζεται, ενώ όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός στην τελευταία μας συνάντηση, μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα την έχουμε στα χέρια μας και την προμελέτη και τα αρχικά σχέδια, όπως κι έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό ώστε ακολούθως να αναζητήσουμε τους τρόπους χρηματοδότησης. Ένα τεράστιο έργο, ένα όραμα που όλοι ελπίζουμε ότι θα πάρει σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια».