Με υπογραφή Χαρίτση έργα στην Τριφυλία για την ενίσχυση των υποδομών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Με πολιτικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση εκταμιεύονται κονδύλια για τις ανάγκες του Δήμου προκειμένου να διασφαλιστούν υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, αν και στο δελτίο τύπου του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται ότι φορέας εκτέλεσης είναι ο Δήμος Τριφυλίας χωρίς όμως να εκφράζεται η πηγή των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων. 
Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, αφορούν έργα ανάπτυξης, πνοής και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων της Τριφυλίας, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς οι χρηματοδοτήσεις σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εσωτερικών στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας δεν δόθηκαν ποτέ με πολιτικά κριτήρια.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν :

  • Εκταμίευση ποσού 600.000,00 € για την «Κατασκευή  συνθετικού τάπητα (tartan) στο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών» με κωδικό από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
  • Χρηματοδότηση 868.000,00 € για την «Βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικής γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Δήμου Τριφυλίας» από το τελικό Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι.
  • Ποσό ύψους 200.000,00 € από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες σε Δήμους» και τέλος ποσό 247.400,00 € χρηματοδότηση του Δήμου Τριφυλίας  από το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των ΟΤΑ Α & Β Βαθμού» Φιλόδημος ΙΙ .

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το συνολικό ποσό που συγκεντρώνει εφεξής ο Δήμος Τριφυλίας από το αρμόδιο υπουργείο για τα συγκεκριμένα έργα ανέρχεται σε 1.915.400,00 € που αποτελεί προσωπική επιτυχία του κ. Χαρίτση μετά από συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος στο υπουργείο προς έγκριση. Σκοπός εκτός από την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι η επιτάχυνση υποδομών στην περιοχή καθώς τα συγκεκριμένα έργα θα αποτελέσουν χρήσιμη “μαγιά” για την νέα Δημοτική αρχή που προέκυψε από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ