Μια «φούσκα» το «Αντώνης Τρίτσης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με εκ των προτέρων πρόβλεψη για … υπερκάλυψη και άνοιγμα κατά 200% του αρχικού προϋπολογισμού του, ξεκινά με το « καλημέρα» το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων στους δήμους «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας , μιλώντας στη  συνεδρίαση του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αυτή την στιγμή το «ζεστό χρήμα» είναι μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ. Όταν στα « χαρτιά» ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι…2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και απ΄αυτά σημειωτέον, το 1,3 δις ευρώ, δεν θα δοθεί σε νέα έργα αλλά σε εκείνα που είχαν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και τα οποία επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί εντάχθηκαν τώρα στο συνολικό προυπολογισμό του “Τρίτσης” ψαλιδίζοντας το σημαντικά.
Επομένως το «καθαρό» ποσό που μένει για νέα έργα είναι μόνο 1,2 δις ευρώ.

Ωστόσο μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί προτάσεις για νέα έργα συνολικού ύψους 3ων δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Και αυτό παρότι η σχετική προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαίου και είναι δεκάδες ακόμη οι δήμοι που δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει προτάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο της Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στον υπουργό όσο και στη «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ για την εξέλιξη αυτή, αν ο κάθε δήμος εξαντλήσει το πλαφόν που του όρισε το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών ότι του αναλογεί, τότε ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα φθάνουν σχεδόν τα …5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: news-ta.gr