Μοναδική εμπειρία η περιήγηση σε Μαγγανιακό και Τρίκορφο με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ευκαιρία να απολαύσουν την δυνατότητα της βιωματικής εμπειρίας σε δύο χωριά που διαφυλάττουν την κουλτούρα, την πολιτιστική ταυτότητα και την φιλοξενία είχαν όσοι βρέθηκαν με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» στο Μαγγανιακό και το Τρίκορφο.

Στο Μαγγανιακό που ήταν και η πρώτη στάση των περιηγητών ο πρόεδρος του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού φιλοξένησαν, τίμησαν και ενημέρωσαν τους περιηγητές για την ιστορία τις δράσεις του συλλόγου και τις προοπτικές του χωριού. Με κεράσματα και διάχυτο το αίσθημα φιλοξενίας τόσο από τον πρόεδρο του χωριού Γεωργακόπουλο Γεώργιο, την γραμματέα του συλλόγου Σταυρούλα Τσερπέ, τον ταμία του συλλόγου Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και το μέλος του δραστήριου συλλόγου Κώστα Δημόπουλο, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χωριό που «ανθίζει» η πέτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολιτιστικός σύλλογος και τα πολύ δραστήρια μέλη του (πρόεδρος συλλόγου είναι ο Κώστας Βασιλόπουλος) έχουν αναδείξει και αναβαθμίσει σε πολλούς τομείς το χωριό ώστε δίκαια να αξιολογείται ως ιδανικός προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα τόσο ο πρόεδρος του χωριού όσο και οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και είναι ενεργοί σε πρωτοβουλίες όπως το καρναβάλι του Μαλλιαρού που έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Στο Τρίκορφο με ξεναγό τον πρόεδρο Παναγιώτη Αποστολόπουλο οι περιηγητές θαύμασαν την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα του χωριού ενώ απόλαυσαν κεράσματα από τον πρόεδρο σε καταστήματα εστίασης του ζωντανού χωριού. Το Τρίκορφο παραμένει ένα χωριό ζωντανό με δραστήριος κατοίκους και ενδείκνυται για περιήγηση από την μια άκρη στην άλλη. Απλοί πολίτες -κάτοικοι αλλά και κάποιοι με έντονη δραστηριότητα στην αυτοδιοίκηση όπως ο σημερινός πρόεδρος αλλά και ο Ηλίας Πατσιώτης που «υπηρέτησε» το χωριό από αυτοδιοκητική θέση για πολλά χρόνια έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο όμορφο χωριό.

Τον συντονισμό της δράσης της αρχιτεκτονικής αυτής διαδρομής είχε ο Γιάννη Λάσκαρης.