Νέες εκκενώσεις στην Ρόδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
rodiaki.gr

Ο πύρινος εφιάλτης στην Ρόδο εδώ και 5 μέρες δεν έχει τελειώσει. Ύστερα, ανακοινώθηκαν νέες εκκενώσεις οικισμών. Το μέτωπο στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου γίνεται όλο και πιο σοβαρό καθώς, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα από το 112, προχώρησε στην προληπτική εκκένωση, της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοτάρι προς την περιοχή Γεννάδι.

Προηγουμένως το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε στην προληπτική εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας προς την περιοχή Αρχαγγελός.

Στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες. Ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλείς περιοχές.

Οι κάτοικοι των χωριών μεταφέρθηκαν σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνεται και με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και από αρκετές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν σε όλο το μέτωπο.

Απεγκλωβίστηκαν οι Πυροσβέστες από την Μονή

Την ίδια ώρα επετεύχθη και η εκκένωση της Μονής Υψενής, στην οποία παρέμεναν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι εγκλωβισμένοι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, καθώς προσπαθούσαν να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

Πηγή: ethnos.gr