Νέο Δ.Σ. Τριφυλίας: Αλλαγή πλεύσης με πρώτο σύμβουλο τον Γιώργο Ασημακόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΧΡΗΣΙΜΑ συμπεράσματα, με πολλαπλά μηνύματα, έβγαλε η κάλπη στις εκλογές του Δήμου Τριφυλίας, καθώς πλέον από 1η Σεπτεμβρίου προκύπτει νέο Δημοτικό συμβούλιο. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ψηφοφόροι προτίμησαν να διατηρήσουν το μείγμα νέων και αιρετών που ασχολούνται χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε πρώτο επίπεδο, οι ψηφοφόροι εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους για την διακυβέρνηση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, την πολυδιάσπαση των παρατάξεων όπως συνέβη στην περιοχή της Κυπαρισσίας, αλλά και την αλλαγή πορείας του Δήμου προς τις συνεργασίες με κλίμα εξωστρέφειας.
Σε ότι αφορά τα νέα δεδομένα στο Σώμα, έχουν ως εξής:
Πλειοψηφών σύμβουλος είναι πλέον, από τον συνδυασμό Άνοδος Τριφυλίας του Δήμαρχου Γιώργου Λεβεντάκη, ο Γιώργος Ασημακόπουλος από τα Φιλιατρά με τουλάχιστον 969 ψήφους. Ακολουθεί, από την ίδια πόλη, ο Παναγιώτης Αλευράς με 891 ψήφους, ενώ εκλέγονται επίσης, ο Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβήλας και ο Δημήτριος Στριμπάκος. Από την Κυπαρισσία εκλέγεται ο Αντώνης Βλάχος με 626 ψήφους, ενώ προς το παρόν για ελάχιστους ψήφους χάνει την έδρα ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, από τους Γαργαλιάνους ο Χαράλαμπος Αυρηλιώνης και ο προπονητής Νικόλαος Φρούσος. 
Από τον συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου εκλέγονται ο Παναγιώτης Κατσίβελας, στην Κυπαρισσία ο Γιάννης Μερκούρης με 671 ψήφους, στους Γαργαλιάνους ο Γιάννης Κατσούλας, στην ενότητα Αυλώνος ο Γιώργος Τσακανίκας, ενώ στα Φιλιατρά ο Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
Από το συνδυασμό “Η Τριφυλία αλλάζει” εκλέγεται ο επικεφαλής της παράταξης και μέχρι πρότινος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, στην περιφέρεια Αετού ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής, ενώ στους Γαργαλιάνους η Καμπύλη Ανδρινοπούλου Μαγδαληνή.
Από την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία εκλέγεται ο επικεφαλής της παράταξης αυτής Δημήτρης Δριμής και από την ενότητα Αυλώνος ο Παρασκευόπουλος Ιωάννης (Πηγαδούλιας).
Από τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας επανεκλέγεται ο Σαράντος Κουκούμης από τη Κυπαρισσία.
Από τον συνδυασμό “Επόμενη μέρα για την Τριφυλία” εκλέγεται ο επικεφαλής Σωτήρης Μπακούρος, ενώ από την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών η Παναγοπούλου (Σαράφα) Μαρία, οπότε έχουμε πλέον γυναίκες στο Σώμα, καθώς και ο Σάκκουλας Ιωάννης
Από τον συνδυασμό Τριφυλία πρωταγωνίστρια εκλέγεται η επικεφαλής Χάιδω Παναγιωτοπούλου, από τους Γαργαλιάνους ο Γιάννης Αδρακτάς, από την Κυπαρισσία επανεκλέγεται η Μαρία Πανουσιοπούλου και από την μονοεδρική της Τριπύλας ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος.
Από τον συνδυασμό “Ανοιχτοί ορίζοντες” εκλέγεται ο επικεφαλής Παναγιώτης Τσίγγανος, από την ενότητα Κυπαρισσία η Σταματία (Τούλα) Αλεξοπούλου και από τα Φιλιατρά ο Παναγιώτης Τσαφαράς.
ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πάντως το Δ.Σ. Τριφυλίας μετρά απώλειες καθώς δεν εκλέγονται τόσο η Γιάννα Μαραβελή και η Κ. Τσούλου. Από την Τριπύλα δεν εκλέγεται ο κ. Τσαλαμανδρής ενώ δεν εκλέγονται επίσης, η αντιδήμαρχος Γιάννα Κωσταντέλου, ο Ανδρέας Στεργιόπουλος, Γιώργος Σκιαδάς, ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, καθώς και ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Υποψήφιοι πάντως, δεν κατέβηκαν στις εκλογές τόσο ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούλης, ο Δημήτρης Σαρμαντζής, ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου και ο κ. Τάσος Πούλος από ότι μπορούμε να θυμηθούμε. Ριζικά διαφορετικό αναμένεται να είναι και το κοινοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας καθώς 3 έδρες αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο συνδυασμός Κυπαρισσία μαζί και έδρες μοιράζονται οι υπόλοιποι συνδυασμοί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ