Νίκας και Τσώνης στον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας επισκέφθηκε σήμερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση για τα εξής θέματα:

Α. Έργα σχετικά με την ένταξή τους σε Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μαζί με το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη παρέδωσαν στον Υπουργό τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, με τις οποίες προτείνονται συγκεκριμένα έργα, κυρίως ανεγέρσεις σχολικών διδακτηρίων και αθλητικών κέντρων, για την ένταξή τους στο ΣΔΙΤ.
Οι δύο Δήμαρχοι δήλωσαν στον Υπουργό ότι συμφωνούν τα έργα τους να ενταχθούν σε ενιαίο ΣΔΙΤ.
Η επόμενη συνάντηση για το ανωτέρω θέμα θα πραγματοποιηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νικόλαο Μαντζούφα.

Β. Οδικό δίκτυο ορεινού όγκου Ταϋγέτου
Επίσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας υπενθύμισε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί για τη χρηματοδότηση έργου που αφορά στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου των οικισμών του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε (κυρίως) τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έχει χρηματοδοτηθεί για την κατασκευή του στη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά μάλιστα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη και τη μη επιλογή του δρόμου για Σπάρτη από Αλαγονία κρίνεται απολύτως αναγκαία η κατασκευή ενός σοβαρού έργου υποδομής στην περιοχή.

Γ. Χρηματοδότηση Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κατέθεσε πρόταση στον Υπουργό για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ο Υπουργός υποσχέθηκε, όπως μάλιστα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, να φροντίσει προσωπικά για αυτό το θέμα.