Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ακατάλληλες μάσκες αποσύρθηκαν με παρέμβαση της Επιτροπής Λοιμώξεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ), στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μοιράστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές, ακατάλληλες μάσκες υψηλής προστασίας ff2. Οι μάσκες στη συνέχεια αποσύρθηκαν μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καταγγέλλει ότι οι μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο ήταν ακατάλληλες για την περίθαλψη περιστατικών κορονοϊού.

“Δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο προσωπικό, σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, η οποία ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Οι εν λόγω μάσκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι για άλλη χρήση και αποσύρθηκαν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχολιάζοντας την καταγγελία του Σωματείου Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθούν και από άλλα νοσοκομεία οι εν λόγω μάσκες

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ελέγξει τις καταγγελίες και εάν οι εν λόγω μάσκες ΚΝ95 είναι ακατάλληλες, να αποσυρθούν από όλα τα Νοσοκομεία, στα οποία τυχόν χρησιμοποιούνται.

“Παράλληλα η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα προσφέροντας σε όλα τα Νοσοκομεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, ώστε να υπάρξει πλήρη ασφάλεια και προστασία στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του 2ου κύματος Covid-19 που συνεχίζει να μαστίζει εντονότατα την χώρα μας”, αναφέρει στην καταγγελία της η ΣΥΚΝΕ.

Πηγή