Ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Παναγίας “Υπαπαντής” στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών, ξεκίνησαν το εσπέρας του Σαββάτου 27ης Ιανουαρίου ε.έ., οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων «Παναγία Υπαπαντή».

Κατά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της πόλεως της Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Θαυματουργού Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος  απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία για όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως στους δύσκολους χρόνους, της κρίσης και της αμφισβήτησης  που διανύουμε.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλος, η Αντιπερειφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μαρία Οικονομάκου, πολλά μέλη του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Π. Λύρας και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.