Ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με παρουσία πλήθους κόσμου, και τραγουδώντας από κοινού, οι Καλαματιανοί και οι χορωδοί που μετέχουν στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας  πανηγύρισαν την έναρξή του, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 20:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Στο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, συμμετέχουν 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδοί και συνοδοί, μεταξύ των οποίων: Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία.
Στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», η παιδική και η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας “άνοιξε” την τελετή έναρξης. Το «καλωσορίσατε» απεύθυνε σε όσους μετέχουν στο Διαγωνισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και, ακολούθως, τραγούδησε η χορωδία Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία, η χορωδία Adhisvara από την Ινδονησία και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Romāns Vanags, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Τη σκυτάλη έλαβε η χορωδία Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, από τη Σλοβενία, ενώ η βραδιά έκλεισε με όλους τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν από κοινού την «Ψαροπούλα» και να μεταφέρονται «Στο περιγιάλι το κρυφό», συνοδεία της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς», της Λαϊκής Ορχήστρας Καλαμάτας και του Λουκά Γεώργα στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

• Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» 11:00
Συναυλία Φιλίας
• Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Μεγάλη Αίθουσα 14:00 – 17:15
Διαγωνισμός στην Κατηγορία F – Παράδοση
• Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας 18:00
Συναυλία Φιλίας
• Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών 19:30 – 21:15
Διαγωνισμός στην κατηγορία S – Θρησκευτική Μουσική a cappella (1/2)
• Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας 20:00
Συναυλία Φιλίας
• Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Μεγάλη Αίθουσα 21:00
Συναυλία Gala.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GALA ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Σημειώνεται πως εισιτήρια για τη συναυλία gala το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, καθώς και για το διαγωνισμό του μεγάλου βραβείου, που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, διατίθενται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας προς 5€.

Πηγή: https://www.kalamata.gr/