Ξεχωριστή συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο στο Μέγαρο Χορού την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ένα σύνολο εγχόρδων από εξαίρετους νέους μουσικούς και διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum.

Μια μοναδική ευκαιρία για να καμαρώσουμε, μεταξύ των άλλων, λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων. Η συναυλία βασίζεται στη σύμπραξη νέων μουσικών από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, τη Νότια Κορέα και τη χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης  Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής που καθιερώθηκε το 2013 από τον Χρήστο Κανέττη, αποτελεί  μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, των Αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum.

Για τη 10η επέτειό του, το “Strings in Motion” περιβάλλεται από νέους βιρτουόζους και εξαιρετικούς μουσικούς δωματίου μ’ ένα πέρασμα μέσα από την Μπαρόκ Κλασική και Ρομαντική περίοδο.

Πέρα από τη συναυλία ο κύριος Κανέττης θα παραδώσει και masterclass βιολιού σε μαθητές του Δ.Ω.Κ., την Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, 20:00  Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας- είσοδος ελεύθερη

«Έγχορδα στο αποκορύφωμα δεξιοτεχνίας / String Virtuosi»

Έργα των: MOZART, VIVALDI, GRIEG, HAENDEL/HALVORSEN,

PIAZZOLLA

«Έγχορδα εν κινήσει»

https://sim.uni-mozarteum.at/

Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων του διεθνούς Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg Αυστρίας

Καλλιτεχνική διεύθυνση – Χρήστος Κανέττης

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

SIM Konzert Plakat Kalamata