Οικονομάκου: Να δοθεί κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί η έκθεση για τη μεγάλη καλλιτέχνιδα Μ. Κάλλας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εξεύρεση κατάλληλου δημοτικού χώρου, ώστε να στεγαστεί μόνιμα, η έκθεση του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, η οποία είναι αφιερωμένη στην μεγάλη καλλιτέχνιδα με σπάνια εκθέματα, ζήτησε από τη δημοτική αρχή, η επικεφαλής της παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε», Μαρία Οικονομάκου.

Η κα. Οικονομάκου επισκέφτηκε την έκθεση αυτή πριν την καραντίνα η οποία στεγάζεται σήμερα σε μια μικρή αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Τέλος  η κα. Οικονομάκου τόνισε ότι ο Σύλλογος αυτός έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας αλλά και ευρύτερα.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

κ. Δήμαρχε,

Επί σειρά ετών στην πόλη δραστηριοποιείται ένας Σύλλογος ο οποίος έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας αλλά και ευρύτερα.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, είναι ένας ΜΗ κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2007. Ο Σύλλογος, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 300 ώρες ανοιχτών σεμιναρίων. Έχει ανεβάσει περισσότερες από 15 θεατρικές παραγωγές  σε θέατρα της χώρας και στο εξωτερικό. Κορυφαίες στιγμές, η παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη στο αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και η performance Aristoφanes στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Ορισμένες από τις συνεργασίες του Συλλόγου είναι με την Εθνική Λυρική Σκηνή, Chicago University – USA, την Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art – RADA), την Βασιλική Ακαδημία Κινηματογράφου της παλαιάς Πόλης Στοκχόλμης κ.α.

Επίσης, από το 2017, διατηρεί στον χώρο του Μουσικού σχολείου, το οποίο και επισκεφθήκαμε πριν την καραντίνα, έναν εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο στην μεγάλη καλλιτέχνιδα Μαρία Κάλλας. Στον εκθεσιακό χώρο, μπορεί να δει από κοντά ο κάθε επισκέπτης επτά επιστολές του προσωπικού Αρχείου της Μαρίας Κάλλας. Σειρά από banner με στοιχεία για την καριέρα και την μοναδική ζωή της σοπράνο.

Επίσης έχει αποδεχθεί Δωρεά περισσότερες από 70 αυθεντικές φωτογραφίες από τη ζωή της Κάλλας. Αυθεντικά προγράμματα από εμφανίσεις της Κάλλας από το Convent Garden του Λονδίνου, Φεστιβάλ Εδιμβούργου και αυθεντικά αποκόμματα εφημερίδων με κριτικές των εμφανίσεων αυτών, καθώς και ένα αυτόγραφο της ίδιας της Κάλλας.

Τέλος, στον χώρο υπάρχουν αντικείμενα, κοστούμια και προσωπεία από παραγωγές και παραστάσεις του Συλλόγου Αποφοίτων από τον πρώτο χρόνο της Ίδρυσης του.

Όλα τα παραπάνω ως σύνολο δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και αποτελούν μια μοναδική συλλογή που ανήκει στον Σύλλογο.

Αίτημα του Συλλόγου είναι, το οποίο και σας μεταφέρουμε, να δοθεί ένας χώρος στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας ή σε οποιοδήποτε χώρο που να αρμόζει ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα η έκθεση των παραπάνω κειμηλίων, τα όποια θα μπορούν να τα επισκέπτονται τόσο οι κάτοικοι της πόλης μας όσο και οι επισκέπτες της.

Άλλωστε απ’ ότι γνωρίζουμε σας έχει αποσταλεί κ. δήμαρχε σχετική επιστολή από τον Σύλλογο.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι σε μία παρόμοια ενέργεια έχει προβεί και ο δήμος Αθηναίων καθώς έχει παραχωρήσει στον εκεί Σύλλογο Μαρία Κάλλας ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μητροπόλεως.

Κατόπιν τούτων ερωτώ τη δημοτική αρχή:

Θα κάνετε αποδεκτή την πρότασή μας για να στεγαστεί η έκθεση του Συλλόγου σε ένα κατάλληλο δημοτικό κτίριο ώστε να είναι προσβάσιμη στον κάθε επισκέπτη;

Η ερωτών

Οικονομάκου Μαρία

Επικεφαλής παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε»