Οι αιτίες της ήττας, κατά ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει ο Αλέξανδρος Απ. Βλαχογιάννης

«Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

«Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Αυτές ήταν οι αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Γ και του Προέδρου του.

Ίχνος αυτοκριτικής για τη δική τους πολιτική τόσο στα χρόνια της διακυβέρνησής τους όσο και στην αντιπολιτευτική τους στρατηγική, ίχνος αυτοκριτικής για την αμφίσημη προεκλογική τους τακτική.
Όσο για την απλή αναλογική και την κυβέρνηση των ηττημένων, ας αναρωτηθεί ο κ. Τσίπρας και ας απολογηθεί για την απάντησή του τον περασμένο Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, τότε που την ακύρωσε, δηλώνοντας πως δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση των ηττημένων.

Η δεξιά και η συντηρητική παράταξη που κατάφερε αυτή τη μεγάλη νίκη, δεν αντιμετωπίζεται με ναρκισσισμό και απόδοση των ευθυνών σε άλλους. Αντιμετωπίζεται μέσα στην κοινωνία με την ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, την παράθεση συγκεκριμένων προτάσεων αλλά και γενναία αυτοκριτική για τη λαθεμένη κυβερνητική και αντιπολιτευτική πολιτική σας “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ.