Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior MotoCross (ΜΧ) 2021 στη Μεγαλόπολη – Αναβαθμίζεται η πίστα στα διεθνή πρότυπα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, στην πίστα της Μεγαλόπολης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior MotoCross (ΜΧ) 2021, με συμμετοχή 129 αθλητών και αθλητριών από 23 χώρες.

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης έλαβε χώρα η τελετή έναρξης και το Σάββατο 31 Ιουλίου έγιναν οι προκριματικοί αγώνες. Την Κυριακή 1η Αυγούστου από τις 11.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα διενεργήθηκε η τελική φάση των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και μία αργότερα ακολούθησαν οι απονομές στους παγκόσμιους πρωταθλητές των κατηγοριών MX 65, MX85, MX125.

“ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Η ΠΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ”

Τις προσπάθειες των αθλητών κατά το διήμερο αυτό παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σημείωσε -μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του:

“Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επενδύουμε στην πίστα motocross της Μεγαλόπολης. Φιλοδοξούμε και θα το κάνουμε πράξη, ώστε η εγκατάσταση αυτή να γίνει, μαζί με τα συνοδά έργα, ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4×4 και πολλά άλλα”.

“Η Μεγαλόπολη, η Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσελκύσει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλο τον κόσμο με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας”, επισήμανε από την πλευρά του στον δικό του χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια ανέλαβε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την κάλυψη της δαπάνης της διοργάνωσης.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ας σημειωθεί ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ώστε η πίστα motocross της Μεγαλόπολης να φιλοξενεί τακτικά διοργανώσεις πανελλαδικού, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

To σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης, καθώς και με τη βοήθεια εθελοντών και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.