ΟΧΙ κατοίκων Δήμου Μονεμβασιάς στο αιολικό πάρκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα πριν χαράξει η ανατολή 500 κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασιάς βρέθηκαν λίγο πιο έξω από το χωριό Κουλέντια για να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας.

Είναι η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία και στόχο είχε ο κόσμος να δει από κοντά την καταστροφή που συντελείται στον τόπο μας.

Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.

Προσέξτε πως σε μια βάση που έχει σκάψει η εταιρεία που είναι μεγάλη σαν γήπεδο οι 500 άνθρωποι φαίνονται σαν μυρμήγκια ,για να έχετε μια πρώτη εικόνα πόση καταστροφή γίνεται για μια εγκατάσταση ανεμογεννήτριας μεσαίου μεγέθους. Το θέαμα τρομακτικό θλιβερό .

Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.

Ο περισσότερος κόσμος σοκαρίστηκε με το θέαμα του βιασμού ενός παρθένου τόπου που θυσιάζεται για τις τσέπες λίγων.

Τι παραχωρείται και τι ξεπουλιέται ,το μέγεθος της καταστροφής δεν περιγράφεται. Στρέμματα με κουμαριές έχουν ξεριζωθεί ,κορφές ισοπεδώνονται .

Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ,παιδιά ηλικιωμένοι που μεγάλωσαν σε αυτά τα βουνά ,άνθρωποι που πονάνε τον τόπο τους ,ήταν εκεί και θα ξανά είναι και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα .

Δείτε τα μεγαθήρια που ξηλώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους με θέα την Ελαφόνησο και τον Μαραθιά. Σήμερα ανεμογεννήτριες στα Κουλέντια ,αύριο στα Βάτικα .

Και δεν είναι μία δεν είναι δύο ούτε 10 αλλά εκατοντάδες.

Ενημερωθείτε ,μάθετε την αλήθεια την πραγματικότητα ,τις επιπτώσεις στο περιβάλλον τις συνέπειες στην κοινωνία στον πολιτισμό μας και στην οικονομία του τόπου μας.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για το μέλλον αυτού του τόπου.

“Δεν θέλουμε στα βουνά μας τσιμέντα , τα θέλουμε με βότανα και δέντρα” .

Ποιος παραχώρησε χωρίς να μας ρωτήσει τούτο τον τόπο?

Ποιος έβαλε την υπογραφή του για αυτή την καταστροφή?

Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.

Δεσποινα  Βαγγελόγλου