Ο αν. υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος στον Παλμό 90,5

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Την ανάγκη να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις του Ελληνικού πολιτισμού με αφορμή της εορταστικές ημέρες, μετέφερε στους απόδημους Μεσσήνιους όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’ στον ραδιοφωνικό σταθμό Παλμός 90,5, του δημοσιογράφου Γιάννη Μποζίκα.
Ο κ. Κατρούγκαλος ευχήθηκε “η νέα χρονιά να είναι καλύτερη σε προσωπικό, οικογενειακό επίπεδο από αυτή που διανύσαμε πιστεύοντας ότι οι οιωνοί είναι καλοί ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία” εκτιμώντας ότι “θέλουμε αυτή η σταθερότητα να φανεί στην κοινωνία που έχει περάσει πολλά χρόνια δυσκολιών, καθώς για όλους μας πάνω από την πολιτική προέχει ο παράγοντας άνθρωπος”. 
Σε ότι αφορά τους απόδημους Μεσσήνιους πρόσθεσε ότι “έχω την αίσθηση που είναι μακριά μας αγαπούν περισσότερο την χώρα μας επειδή ακριβώς τους λείπει” συμπληρώνοντας ότι “θυμάμαι την φράση που έλεγε ο Τσαρούχης ότι όταν βρίσκεται μακριά, αντιλαμβάνεσαι περισσότερο την αξία της χώρας σου, καθώς έμεινε για χρόνια στην Γαλλία, συνειδητοποιώντας ότι για να είσαι Ευρπωαίους πρέπει να είσαι πρώτα από όλα Έλληνας”.  
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Στις επαφές με τον απόδημο ελληνισμό μετέφερε την ζεστασιά των ανθρώπων για την κληρονομιά χιλιάδων χρόνων που έχει η Ελλάδα, με την έννοια ότι οι έλληνες έχουν τον τρόπο τους να αντιλαμβάνονται την ιστορία και τις παραδόσεις τους όπου κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό”. Αποκάλυψε στην εκπομπή μάλιστα ότι αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι στα Κινεζικά το όνομα της Ελλάδας είναι Σει-λά που σημαίνει “ο άλλος μεγάλος Πολιτισμός” καθώς η χώρα μας προκαλεί τον θαυμασμό σε μια τέτοια μεγάλη ανερχόμενη δύναμη. Ιδίως όταν η Μεσσηνία συνάπτει διμερείς σχέσεις με την μακρινή αυτή χώρα.
Καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε “να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις και μας αξίζει μετά την μιζέρια τόσων ετών που βιώνει η κοινωνία, να ανατείλει ένα φως που μπορεί να ζεστάνει τις καρδιές μας”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ