Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να ευχηθεί τον Παναγιώτατο για τα αυριανά ονομαστήριά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Γρεβενών Δαβίδ, τον Πρωτοσύγκελλό του, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ.Φιλόθεο Θεοχάρη, και τον Πρόεδρο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “Παναγία Παμμακάριστος”, Άρχοντα Ορφανοτρόφο Γεράσιμο Φωκά, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά την άφιξή του, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος, δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι “ερχόμαστε σήμερα, με την ευκαιρία της εορτής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας, να του ευχηθούμε να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του”.

Το απόγευμα, στις 6, ο Μακαριώτατος και η τιμία συνοδεία του παρέστησαν στον Μ.Εσπερινό για την αυριανή εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, που τελέστηκε χοροστατούντος του Παναγιωτάτου στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.