Ο Δήμαρχος για το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, για τις διαφαινόμενες εξελίξεις με τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρέπεμψε σε τοποθέτησή του στο τελευταίο Δ.Σ. στις 5 Απριλίου, όπου αναφερόμενος στο θέμα είχε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όλοι γνωρίζετε τις ανακοινώσεις που στις αρχές του Φεβρουαρίου είχε κάνει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση στη Βουλή. Σχετικές τοποθετήσεις έχουν υπάρξει και από τους υπόλοιπους Βουλευτές της Μεσσηνίας που παρακολουθούν το θέμα στενά.

Μιλάμε για επέκταση και αναδιαρρύθμιση του κτηρίου του αεροσταθμού κατά 2.500 τ.μ. με δυνατότητα επέκτασης άλλων 2.500 τ.μ., αναβάθμιση και συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου του αεροσταθμού, με την τεχνική μελέτη του έργου να έχει ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 32.000 τ.μ., την αναβάθμιση του διαδρόμου και τροχοδρόμου και τον εκσυγχρονισμό ηλεκτρονικού δικτύου και δικτύου σήμανσης και κατόπιν του πύργου ελέγχου. Σύμφωνα με τον Υπουργό πρόκειται για έργα προϋπολογισμού στα 60-80 εκατ. €. Τι έχει αλλάξει από τότε; Μόνο η ημερομηνία του Δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις που ήταν για τις 3 Μαρτίου και λόγω Covid έχει καθοριστεί για τις 17 Μαΐου. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι το ζήτημα των απαλλοτριώσεων είναι κρίσιμο καθώς χωρίς απαλλοτριώσεις δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα σε επίπεδο μελετών κ.λπ.

Τώρα, από επικοινωνία που έχω με κυβερνητικά στελέχη για διάφορα θέματα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να έχει στις προτεραιότητές της το Αεροδρόμιο Καλαμάτας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης μόνο του. Και αυτό καθώς υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αναπτυξιακή διάσταση».