Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» με βασικό θέμα «Σχεδιάζοντας σήμερα το περιβάλλον του αύριο», συμμετείχε ως συντονιστής, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ της Αθήνας, με προσκεκλημένους όλους τους Δημάρχους των Δήμων-μελών του Δικτύου Πόλεων, καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης και άλλων συναφών φορέων.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δικτύου και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Αραδίππου Κύπρου και εκπρόσωπος του Δικτύου «Energy Cities», Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συντόνισε τη συζήτηση με θέμα «κυκλική οικονομία και σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων», όπου παρουσιάστηκε και το έργο «WaysTUP!», με ομιλητές τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλη Γραφάκο, τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Σταύρο Αργειτάκο και την Ομότιμη Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Μαρία Λοϊζίδου.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να αναπτύσσεται μια κοινωνία είναι η εξασφάλιση και η επάρκεια των φυσικών πόρων, μέσα από ένα νέο μοντέλο που θα μειώνει την ανάγκη για νέους πόρους που πρέπει να αντληθούν με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος», επισημαίνοντας ότι «η κυκλική οικονομία έρχεται ως απάντηση στη φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη».