Ο Δήμαρχος σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μεσσηνίας «Η Νέα Ρωμανία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Την Πατρίδα μου έχασα», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ποντίων Μεσσηνίας «Η Νέα Ρωμανία» σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και το Δήμο Καλαμάτας, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση συγκλονιστικά ήταν τα ιστορικά στοιχεία από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που παρέθεσε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, στοιχεία από την μακροχρόνια έρευνά του.

Ακολούθησε δρώμενο από εννέα μαυροφορεμένες γυναίκες που αφηγήθηκαν η κάθεμιά ξεχωριστά προσωπικές ιστορίες από καταγεγραμένες μαρτυρίες Ποντίων που επέζησαν της Γενοκτονίας, και κατάφεραν με πόνο ψυχής και ήρθαν στην Ελλάδα, και έκαναν εδώ τη νέα τους πατρίδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συγχαίροντας τους διοργανωτές και επισημαίνοντας την αξία τέτοιου είδους εκδηλώσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, η Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μάγδα Σουλιώτη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μεσσηνίας Χάρης Κουρουκλίδης.