Ο Δήμος Καλαμάτας ενισχύει και επεκτείνει το δίκτυο οικιακής κομποστοποίησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις προσεχείς ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας θα παραλάβει οικιακούς κομποστοποιητές ανοιχτού τύπου, «κήπου» χωρητικότητας 330lit. Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ η προμήθεια εντάσσεται στις προβλεπόμενες Δράσεις από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Κύριος στόχος της επέκτασης του οικιακού δικτύου κομποστοποίησης είναι η συνεισφορά στην επίτευξη του στόχου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας όπως αυτός ορίζεται στο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Οι δημότες θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν για την ορθή χρήση των κομποστοποιητών και για τα οφέλη που θα έχουν από την αξιοποίηση αυτών. Το παραγόμενο προϊόν θα το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δημότες  και θα το χρησιμοποιούν στους κήπους και στις γλάστρες τους, ή όπως αλλιώς αυτοί επιθυμούν.

Όποιος δημότης ενδιαφέρεται για δωρεάν διάθεση οικιακού κομποστοποιητή μπορεί να συμπληρώσει τη δήλωση ενδιαφέροντος και να την καταθέσει στο πρωτόκολλο του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες είτε αυτοπροσώπως ή να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο e-mail: protokolo@kalamata.gr με την ένδειξη προς Τμήμα Ανακύκλωσης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι πρώτοι κάδοι θα διανεμηθούν σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 στον προαύλιο  χώρο του Δημαρχείου.

Τη δήλωση ενδιαφέροντος σε μορφή word μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ και σε μορφή pdf ΕΔΩ.