Ο Δήμος Καλαμάτας ζητά καουμπόϋδες για τον Ταΰγετο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στον Ταΰγετο και την επανασύσταση τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Υπάρχουν ορισμένοι που αφήνουν τα ζώα ελεύθερα στον Ταΰγετο, προφασιζόμενοι την κρίση και ότι δεν έχουν να τα ταΐσουν, ενώ άλλοι το κάνουν αυτό για λόγους κερδοσκοπίας. Τα ζώα έχουν ρημάξει τους κήπους στις Κοινότητες του Ταϋγέτου, πολλοί κάτοικοι προσφεύγουν στα δικαστήρια και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων διαμαρτύρονται.

Αναφορικά με τα ζώα αυτά, δεν υπάρχουν μόνο ζητήματα αστικού δικαίου, αλλά υφίστανται και θέματα που σχετίζονται με την υγεία, όπως η σφαγή των ζώων χωρίς έλεγχο και η πώληση χωρίς παραστατικά.

Ο Δήμος δεν έχει τα μέσα για να ελέγξει τα ζώα (δε διαθέτει στάβλο, δεν έχει μηχανισμό για να τα αναισθητοποιεί και να τα συλλαμβάνει). Για την επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος έχει καταφύγει σε Κρατικές Υπηρεσίες και έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο γραφείο του Εισαγγελέα, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Πλέον, ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί σε αναζήτηση ιδιώτη, προκειμένου να του αναθέσει το συγκεκριμένο έργο.