Ο Δήμος Καλαμάτας στην 2η έκθεση «Λάδι, Κρασί, Μέλι & Ελιά» του Δήμου Περιστερίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να συμμετάσχει με περίπτερο στην 2η έκθεση «Λάδι, Κρασί, Μέλι & Ελιά» του Δήμου Περιστερίου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6 και 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Άλσος Περιστερίου. Σχετικό θέμα για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στην ανωτέρω έκθεση θα εισαχθεί για συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδoς και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας θα εκτίθενται και θα πωλούνται καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ημέρα αφιερωμένη στην Καλαμάτα. Την ημέρα αυτή, θα επισκεφθεί την έκθεση αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αφιερώματα στα τοπικά μας προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, στο θεατράκι του Άλσους Περιστερίου θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς δύο ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, απαρτιζόμενες συνολικά από 25άτομα. Επίσης, θα κινηθεί στους χώρους του Άλσους η Δημοτική Φιλαρμονική, μεταδίδοντας με τις μουσικές της το μήνυμα της παρουσίας της Καλαμάτας και, στη συνέχεια, θα δώσει μικρή συναυλία.

Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες θα προβάλλονται βίντεο, που θα αναδεικνύουν τις ομορφιές της Καλαμάτας και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που γίνεται ανά διετία.

Στους δε επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά θα προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.