Ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Στη Μεσσήνη ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανείων, από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, όπου ο κόσμος συγκεντρώθηκε μετά από δύο χρόνια ξανά, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, με αποστάσεις και φορώντας μάσκα.
Νωρίτερα, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της, οι πιστοί με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, όπου έγινε ο αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, φύση και σώμα νερούΤην τελετή καθαγιασμού και την ρίψη του Σταυρού παρακολούθησαν αιρετοί και δημότες.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε τις ευχές του προς όλους:
«Ύστερα από δύο χρόνια, με ευλάβεια και πίστη, βρεθήκαμε στον καθαγιασμό των υδάτων του ποταμού Παμίσου που αποτελεί για τον Δήμο μας σύμβολο δύναμης και ευφορίας.
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία, πίστη και φώτιση σε όλους μας. Κυρίως αισιοδοξία, ότι με σοβαρότητα και σύνεση το 2022 θα είναι η χρονιά που θα απαλλαγούμε από την πανδημία, ώστε υγιείς και ελεύθεροι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ευημερία του τόπου».