Ο Νίκος Πατσαρίνος σε κοινωνικές δομές και ΕΡΑ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, που λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Πατσαρίνος, αφιερώνοντας συμβολικά την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου στις ευπαθείς, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και μέριμνας.
«Φροντίδα για τους πολλούς, φροντίδα για τους αδύναμους! Αλληλεγγύη!»
Η αρχή έγινε από το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όπου ο κ. Πατσαρίνος συνάντησε τον διευθυντή του, πρωτοπρεσβύτερο Κρεσφόντη Πουλόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του ιδρύματος που φιλοξενεί περίπου 80 ηλικιωμένους, προσφέροντας ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο.
Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Καλαμάτας. Εκεί ο κ. Πατσαρίνος συζήτησε με την διευθύντρια Ιωάννα Καραμήτρη και την επιστημονική υπεύθυνη Χριστίνα Μακρίδη για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Κέντρο, το οποίο στηρίζει Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τις οικογένειές τους, με θεραπείες, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, εκπαίδευσης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά.
Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας “Η Στέγη της Εκκλησίας”. Ο υποψήφιος βουλευτής συνάντησε την κοινωνική λειτουργό Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τη σημαντική προσφορά του ιδρύματος που φιλοξενεί περίπου 75 χρονίως πάσχοντες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω και του ΕΟΠΥΥ.
Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας ο κ. Πατσαρίνος είχε συνάντηση με την κοινωνιολόγο Βασιλική – Σοφία Κατσίποδα και την ψυχολόγο Δήμητρα Μιχαλοπούλου, με τις οποίες συζήτησε για τη δουλειά που γίνεται στη συγκεκριμένη δομή ενάντια στην έμφυλη βία. Το Κέντρο λειτουργεί περίπου 6 χρόνια στην οδό Περρωτού και Μαντίκλου και μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει πάνω από 400 περιστατικά κακοποίησης γυναικών. Η παρέμβαση είναι εξατομικευμένη και τις περισσότερες φορές αφορά ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο απευθύνεται σε κάθε περίπτωση έμφυλης βίας, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική κακοποίηση ή η παρενόχληση στο χώρο εργασίας.
Η σημερινή περιοδεία περιλάμβανε επίσης συμβολική επίσκεψη στην ΕΡΑ Καλαμάτας και συνάντηση με την δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά. Σκοπός να εκφραστεί η υποστήριξη στον αγώνα για ελεύθερη, αντικειμενική ενημέρωση και δημοκρατία.
Για να μην ξεχάσουμε! Δεν γυρνάμε πίσω!