Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για το Lockdown και την ηθική υποχρέωση των υγειονομικών – VIDEO

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ κινδύνου για τους εμβολιασμούς έθεσε σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στο ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ κάθε πρωί 8-9 στον Παλμό 90.5 μιλώντας για όλα.

Ξεκαθάρισε αρχικά ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών της Μεσσηνίας να εμβολιαστούν γιατί το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο, ενώ υποστήριξε παράλληλα ότι οι νοσηλευόμενοι στην κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας ήταν σε συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.
Τώρα μέσα σε όλα γίνεται και μια αξιολόγηση του τι δεν… πήγε καλά.Το… καμπανάκι πάντως είχε χτυπήσει από νωρίς, ωστόσο -σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας- φαίνεται να επηρέασαν η… χαλάρωση, η μη τήρηση των μέτρων, οι ελλιπείς έλεγχοι και η στάση μιας μικρής μερίδας επαγγελματίες στο να διαμορφωθεί αυτή η ένταση στην έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Πάντως στις δηλώσεις του έκανε αναφορά στο θέμα της ατομικής ευθύνης προϊδεάζοντας ακόμα μια φορά για ένα δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα καθώς οι μεταλλάξεις είναι αυτές που θα κρίνουν την εξέλιξη της νόσου.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ