Πίστωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το δημοτικό στάδιο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χρηματοδότηση 350.000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων, του γυμναστηρίου και των βοηθητικών χώρων του δημοτικού σταδίου της Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με την ευκαιρία των εγκαινίων για την πρόσφατη ανακαίνιση του εν λόγω σταδίου.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τις κύριες παρεµβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Δήμο Μεσσήνης, αναφέροντας ειδικότερα:

– Υλοποιείται το έργο βελτίωσης στα τµήµατα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα της 7ης επαρχιακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ µε χρηματοδότηση από το Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

– Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο, με κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, έργο συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ µε χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.

– Σε διαδικασία κατακύρωσης τελεί η σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα, συνολικού προὐπολογισμού 960.000 ευρώ µε χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.

– Έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες του έργου βελτίωσης της 22ης και 24ης επαρχιακής οδού, στο τµήµα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και της οδού Αρσινόης – Αρχαιολογικού Χώρου», προϋπολογισμού 21.703.960 ευρώ, το οποίο αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδικών αξόνων µε τα αναγκαία τεχνικά έργα

– Ολοκληρώνονται οι οριστικές μελέτες και υποβάλλεται αίτημα χρηµατοδότησης στο ΠΔΕ για την υλοποίηση του εκτιµώμενου προϋπολογισμού 1.500. 000 ευρώ έργου της γέφυρας Μαυροζούμαινας επί της 7ης επαρχιακής οδού Εύα– Μελιγαλάς.