Πανελλαδικές: Nέο σύστημα εισαγωγής από το 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις αλλαγές στην εκπαίδευση αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενημερώνοντας ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020.
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής (12/1), έκανε λόγο για έναν διαφορετικό τρόπο εισαγωγής, όπου θα δίδεται βάρος στον βαθμό του απολυτηρίου.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ – ΑΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020 και συμπλήρωσε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε πολλά επίπεδα πάνω σε αυτό που έχουμε ήδη καταθέσει, ώστε να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις».

Παράλληλα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι τη φετινή χρονιά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα -τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία-, τονίζοντας ότι γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων προκειμένου να μη φορτωθούν με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τις σχολικές εκδρομές, ο κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς η υπουργική απόφαση ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr