Παπάς σκότωσε γάτα με ραβδί – Συνελήφθη για κακούργημα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δε φαίνεται να γνώριζε τις γραφές της Πίστεως για την εκδήλωση αγάπης στα ζώα ένας 88χρονος συνταξιούχος ιερέας στο Βόλο, καθώς σύμφωνα με τις κατηγορίες, σκότωσε μια γάτα με ράβδο και την πέταξε στα σκουπίδια.

Το περιστατικό, συνέβη την Κυριακή, κοντά στο σπίτι του ηλικιωμένου ιερέα, ο οποίος στη συνέχεια, αφού την τοποθέτησε σε πλαστική σακούλα, την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Ωστόσο για κακή του τύχη, ένας νεαρός είδε τη σκηνή και να ενημέρωσε την Αστυνομία. Ο ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της ζωοκτονίας και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ο ιερέας αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Ωστόσο λόγω της κατάστασης της υγείας του θα απολογηθεί μετά το εξιτήριό του από το Νοσοκομείο ή εφόσον διαρκέσει η νοσηλεία του, ο ανακριτής θα λάβει την απολογία του στην κλινική, όπου νοσηλεύεται. Ο ιερέας δεν μιλάει σε κανέναν, παρά μόνον δηλώνει «θα τα πω στον εισαγγελέα με τον δικηγόρο μου». Ο 88χρονος αντιμετωπίζει την πιθανότητα επιβολής ποινής κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και χρηματική ποινή από τριακόσιες (300) έως χίλιες (1.000) ημερήσιες μονάδες, ύψους καθεμίας από πενήντα (50) έως διακόσια (200) ευρώ, εφόσον κατά την τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή οπλοφορούσε (νόμος 4711/2020).

Πηγή: aftodioikisi.gr